Ekologisuus ja myrkyttömyys

Luonto osana elämää...

Haluamme valmistaa puhtaasta luonnonmateriaalista aitoa suomalaista villalankaa - luonnon omasta värimaailmasta ammentaen. Tarjoamme käsityötä rakastavalle mahdollisuuden luoda omin käsin jotain uniikkia ja kaunista.

Villalangan työstäminen saattaa olla hyvinkin terapeuttista, sillä se rentouttaa, mutta samalla aivot tekevät töitä kutojan pohtiessa mutkikkaita neuleohjeita. Lisäksi työn tulosten näkeminen tuottaa käsityön harrastajalle onnistumisen tunnetta.

Lampaanvilla on uusiutuva luonnonvara ja siitä tuotettu lanka on ekologinen valinta, sillä 100% villalanka ei kuormita luontoa. Tuotannossa ei käytetä keinotekoisia valmisteita, kuten antistaatteja tai kehruuöljyä. Ne vahingoittavat puhtaan lampaanvillan hyviä, hoitavia ominaisuuksia.

Ekolankojen valmistus tapahtuu 40-50-luvun pienillä karstakoneilla ja rukeilla, ja on pitkälti käsityövoittoista. Käytössämme on myös Suomen ainoa 100% villaa työstävä täyskampalankalinja. Käyttämämme raakavillat eivät ole kemiallisesti käsiteltyjä (rikkihappo formalehydidi, jne...)

Me kunnioitamme luontoa ja haluamme tuoda sen kauneuden teidän käsiinne työstettäväksi.